Andy Ruiz (29-0, 19 KO) keményen készül Joseph Parker (21-0, 18 KO) ellen. Új-Zélandon ez lesz az első profi ökölvívó világbajnoki mérkőzés december 10-én. Felkészülését Abel Sanchez segíti a kaliforniai Big Bear edzőteremben, ahol a híres Gennagyij Golovkin is edz, és a másik tanítvány is sokat segít Ruiznak.

Ruiz: „Jó a csapatszellem, segítünk egymásnak. Valahányszor találkozunk Tripla G-vel, mindig ad valami külön feladatot. Nagyon rendes fiú, ő is azt akarja, hogy győzzek és világbajnok legyek. Tudom, persze, hogy végső soron rajtam múlik minden, senki nem végzi el a munkát helyettem, és a ringbe sem megy be helyettem senki. Oda egyedül kell bemennem.”

Parkernak komoly fizikai előnye van, 5 centivel magasabb, 5 centivel nagyobb ütőtávval (193 cm), de a borzalmas adottságokkal megvert Ruiz számára ez nem nagy meglepetés.

„Világéletemben csak magasabb ellenfeleim voltak. Különben szeretek magasabbakkal bokszolni, mert pont ők nem szeretik az alacsony bokszolókat. Főleg ha azok folyamatosan mennek előre. Én szeretek mozogni, és én is folyamatosan nyomulok, és ez sok harcosnak gondot okoz. Szerintem az alacsonyakat nehéz megoldani, mert összegömbölyödnek, mint egy labda. Ha valaki elég gyors és tud egy-két kombinációt, a magas bokszolók kimondottan jó célpontot nyújtanak.”