Ha még nem kezdted el, sürgősen jelentkezz nálunk!

Ha már bokszolsz, és szívesen versenyeznél, akkor pláne!

+ jó alak

 

“Ökölvívás.

Az a csodálatos tudomány!
Ez a sportág követeli a legtöbbet a sportolótól. Nehezebb, mint az amerikai foci, a baseball, a kosárlabda, a jéghoki, a labdarúgás, kerékpározás, síelés, horgászat, billiárd; nehezebb bármelyik sportágnál az általunk megvizsgált 60 közül.

Ha nekünk nem hisznek, higgyenek a tanulmányban résztvevő szakcsoportnak, amely az Amerikai Olimpiai Bizottság (United States Olympic Committee) tudományos szakértőiből, az izommunkát és mozgást tanulmányozó akadémikusokból, több sportágban is csúcsra jutó sportolóból, és az egész szakmai pályafutásuk során sportolók tündöklésével és bukásával foglalkozó sportújságírókból áll.

Tőlük tudjuk, hogy az ökölvívás követeli a sportolótól a legtöbbet, a horgászat a legkevesebbet.

eredeti cikk

Meghatároztunk a sporttal kapcsolatos 10 kategóriát vagy készséget, majd felkértünk 8 szakembert, hogy egytől tíz pontig értékelje, hogy az adott sporthoz mekkora szükség van az adott készségre. Összesítettük a válaszokat, átlagokat számoltunk, és ez alapján felállítottunk egy százpontos rangsort. Ezekkel az összesített eredményekkel tettük összehasonlíthatóvá az általunk értékelt sportágakat.

A táblázatban az oszlopok címére kattintva (az eredeti, a cikk végén található link alatt) a készségenkénti sorrendet is megnézhetjük. A kategóriák magyarázata a táblázat alatt olvasható.

Kesztyűket fel, irány a ring, csapottakra, horgokra felkészülni!”