Az egyik legnagyobb tehetségnek tartott pehelysúlyú, ukrán ökölvívó. Parádés amatőr karriert hagyott maga mögött, amikor 2013-ban profinak állt. Két világbajnoki arany (2009 Milánó, 2011 Baku), egy ezüst (2007 Chicago), két olimpiai arany (2008 Peking, 2012 London) is fűződik a nevéhez.

Hivatásosként a Top Rank szerződtette. Olyan nagyra tartották, hogy mindjárt a második fellépésére összehoztak neki egy világbajnoki címmérkőzést, de a sokkal rutinosabb profi, Orlando Salido legyőzte. Szaklapok szerint Salido minden trükköt bevetett, és a mérkőzésvezetőben is jó partnerre akadt ebben.

Azóta azonban Loma (5-1-0 3KO), becenevén „High Tech”, szépen menetel és tanulja a profi stílust, jelenleg már a WBO világbajnoka, 6. a Boxrec világranglistáján, és Nichloas Walters után második a Fightnews listáján.

Ez a súlycsoport is fantasztikus nevekkel van tele, mint Nicholas Walters, Abner Mares, Oscar Valdez, Lee Selby, és még hosszan lehetne sorolni a jobbnál jobb potenciális ellenfeleket. Minden idők legnagyobb bokszolója ugyan jelenleg egy számmal kisebb, de az ellene vívott mérkőzés is érdekes lenne. (Kire gondoltam?)